KOMPETANSE: Haugen-Gruppens folk er høyt kompetene på sine felt.

Stolt fortid, spennende fremtid!

Med sin 101 år lange historie kan man trygt slå fast at fortiden både har vært stolt og innholdsrik. Men svært få «gamlinger» har like lyse fremtidsutsikter som vin- og matimportøren Haugen-Gruppen.

Publisert Sist oppdatert

101-åringen Haugen-Gruppen er faktisk den eneste store importøren i det norske markedet med vin og mat i samme hus. Det er med andre ord et skyhøyt kompetansenivå innenfor kontorveggene på Vestby.

SJEF: Administrerende direktør Atle Farmen råder over et landsdekkende salgsapparat med høy kompetanse.

– Det som skiller Haugen-Gruppen best fra konkurrentene er den høye kompetansen i vårt landsdekkende salgsapparat, sier administrerende direktør Atle Farmen. – Og vi har en tydelig strategi på å styrke vår unike kombinasjonen med mat og vin for fremtiden, fortsetter han.

Alle har fagutdanning

Her er det ikke rom for kompromisser. Jobber man i Haugen-Gruppen, har man en genuin lidenskap og nysgjerrighet for mat og drikke. Alle distriktssjefene i Haugen-Gruppens salgsapparat er nemlig erfarne, fagutdannede vinkelnere og kokker med bakgrunn fra hotell – og restaurantbransjen. Denne kombinasjonen er Haugen-Gruppen alene om.

– Distriktssjefene våre er eksperter i å velge optimale viner til enhver rett, noe som gjør kundene ekstra trygge. Dette kan være en viktig grunn til at restaurantgjester velger å komme igjen og igjen, sier Farmen.

BREDT: - Vi ønsker å være ledende innenfor et bredt sortiment fra aperitiff til avec, sier Monica Andersen.

Høye krav og mål

Haugen-Gruppens lidenskap og mål er både enkelt og vanskelig: Å skape gode vin- og matopplevelser.

– Vi importerer vin og brennevin med hovedfokus på spanske, franske og italienske viner, sier Monica Andersen, Business Director Wine & Spirits.

I tillegg understreker hun at de tydelig merker veksten i organiske og økologiske produkter. Også gode, miljøvennlige løsninger tas på høyeste alvor. Haugen-Gruppen dekker alle behov i det økende fokuset på miljøvennlige lavvekstflasker, PET og BIB.

– Vi ønsker å være ledende innenfor et bredt sortiment fra aperitiff til avec, og sortimentet man kan velge blant er både bredt og smaksrikt. Vi har alt fra den ypperste champagnen, Bollinger, til gode hverdagsviner fra stjernespekkede prisbelønte vinprodusenter, globale kjente merkevarer og selvstendige vinbønder, sier Monica Andersen stolt.

LEGENDARISK: Bollinger er viden kjent for god kvalitet. Og koblingen til en viss engelsk spion...

(Saken fortsetter under bildet.)

Nye stjernespekkede vinprodusenter

De neste månedene loves det flere spennende nyheter.

STORSELGER: I fjor kom Freixenet, Spanias viktigste vinprodusent og det mest solgte Cava-merket i verden til Haugen-Gruppen.

– Vi satser sterkt på å styrke vår posisjon i det norske markedet innen vin, og dere vil se og høre mye fra Haugen-Gruppen Wine & Spirits i tiden som kommer, sier en entusiastisk Atle Farmen og Monica Andersen med et glimt i øyet.

Sistnevnte røper for øvrig at de om kort tid vil styrke laget med en spennende portugisisk produsent. Jakten på gode produsenter og leverandører er konstant.

Haugen-Gruppen har det seneste året komplementert sin vinportefølje med en rekke nye stjernespekkede vinprodusenter. I fjor kom Freixenet, Spanias viktigste vinprodusent og det mest solgte Cava-merket i verden. Tidligere i år komplementerte de porteføljen med den suksessrike Prüm «familien» fra Moseldalen, og i september ble den meget kvalitetsbevisste Paxton fra Australia en del av Haugen-Gruppens store vinfamilie.

I oktober kom også Katharina Mowinckel og Chateau K til Haugen-Gruppen i Vestby. Det får det til å lyse av øynene til Andersen, for Katharina omtales som en av de nye stjernene av flere eksperter.

NY: I oktober kom Katharina Mowinckel og Chateau K til Haugen-Gruppen.

– Det anerkjente vinmagasinet Decanter omtaler henne som en «rising star» og vinene får flotte omtaler i norsk og internasjonal presse. Dette er spennende for oss, og vi gleder oss til fortsettelsen, avslutter Andersen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Fakta om vinhusene:

Freixenet er en familiebedrift som vokste fra små kår på landsbygda i Catalonia i Nord-spania. Røttene til Freixenet strekker seg tilbake til 1861, og er forankret i historien om de to langvarige vinmakerfamiliene, Ferrer og Sala, hvis dyktighet, besluttsomhet og oppfinnsomhet ble sammenflettet, og kom til å danne grunnlaget for selskapet som i dag er Spanias viktigste vinprodusent og verdensledende i «Método Tradicional» musserende viner.

Prüms egen familiehistorie som vindyrker i Tysklands ledende vinregion i forhold til internasjonal prestige, Mosel-dalen, går så langt tilbake som til 1156. Vinhuset S.A. Prüm ble grunnlagt i 1911. Fra 1971 til 2017 har vingården utviklet seg til å bli en av de mest fremgangsrike vinhusene i Mosel, og dette under ledelse av Raimund Prüm. Han har arbeidet tett sammen med sin datter Saskia, som tok over stafettpinnen 1.juli 2017 og bærer gårdens initialer; S.A. Prüm = Saskia Andrea Prüm.

Paxton ble etablert i 1979, et familieeid selskap i McLaren Vale, Australia. Grunnlegger og eier, David Paxton er en av Australias mest respekterte vindyrkere. Paxton familien eier og pleier egne vinmarker i McLaren Vale, internasjonalt anerkjent som en av Australias ledende vinregioner, og vinmarkene forvaltes uten kompromiss, fra planting til høsting og er sertifisert økologisk og biodynamisk.

Château K eies av norske Katharina Mowinckel som er oppvokst i Bergen. Vingården ligger sydvest i Frankrike, helt øst i Dordogne, 15 km fra Bergerac. Katharina driver vingården helt på egen hånd og leier bare hjelp i de mest travle periodene. Hun driver gården etter økologiske prinsipper. Den lille gården består i dag av 6,2 hektar som gir inntil 20 000 flasker i året. Omtales som en av de nye stjernene av flere eksperter.

Info eller kontakt?

Ønsker du mer informasjon om Haugen-Gruppen og deres eminente vinprodusenter og viner, er det bare å ta kontakt via hjemmesiden. http://www.haugen-gruppen.no/kontakt.aspx

Powered by Labrador CMS