SVENSK TRIO: Håkan Eriksson, Kristoffer Elwing og Kenntet Olsson vil gjerne at norske kunder skal spare penger ved å velge svensk.

Mye nytt hos Fribergs

Svenske storkjøkkennyheter gjør at kundene kan spare tusenvis av kroner. Hvert år.

Publisert Sist oppdatert

(ARTIKKEL SPONSET AV FRIBERGS:) Som på messer flest er det mye og se og mye å overbevises om. Men trioen hos Fribergs har med seg en rekke overbevisende argumenter til potensielle innkjøpere av storkjøkkenprodukter. Blant annet når det gjelder komfyr-nyheten FSIT 4090, en lillebror til den populære FSI-induksjonsserien.

Ny generasjon induksjon

NYHETEN: Komfyrnyheten FSIT 4090 er en mindre utgave av FSI 4090 og har flere nye funksjoner.

Modellen tilhører en helt ny generasjon komfyr som bygger på en videreutvikling av induksjonsteknikken. Tidligere har det vært vanskelig å benytte seg av induksjon i profesjonelle miljøer, på grunn av kort levetid, men FSI-generasjonen har en levetid på hele 30 000 timer, forteller Kristoffer Elwing på i teknisk support-team. Han understreker også at det eldre normale ligger rundt 6-8000 timer.

– Og hvis en av sonene mot formodning skulle ryke, trengs det ikke å kjøpes en ny generator til titusenvis av kroner, det holder å kjøpe et nytt forsterkerkort for hver sone. – Det blir enkelt matte det, konstaterer Elwing.

TRADISJON: Fribergs har holdt på med komfyrer i fire tiår.

Ekstra boost

En annen spennende funksjon på FSIT 4090 er at man kan booste én eller flere plater med 4000 watt per sone. Det er en funksjon konkurrentene ikke har ifølge Fribergs-gjengen. På storebror FSI 4090 kan man booste til hele 5000W, og vannkoking med 10 liter går unna på rundt 6 minutter. Selvsagt finnes den både til 400 volt og til 3-fas 230 volt.

Men hvordan kan et relativt lite svensk firma være først ute med dette?

– Vi fikk et spørsmål fra tyske Ego Products, som hadde bestemt seg for å byge en helt ny generasjon induksjonsovner og vi var de første som fikk prøve. Det gjorde også at vi var halvannet år alene om produktene, forteller Elwing.

ØKOSYMBOL: Se etter dette symbolet hvis du vil spare penger.

Produsert i Sverige

Fribergs produserer alle sine produkter i Sverige, nærmere bestemt i Vara, noenlunde midt mellom innsjøene Värnen og Vättern. Her har selskapet produsert maskiner og utstyr, helt siden 1912. Fribergs montører har produsert komfyrer i fire tiår, men det er ikke bare komfyrer og stekebord det går i. Porteføljen rommer blant annet også svære kokekar og miksere.

En annen nyhet de fortsetter å misjonere om er produktlinjen EcoSelect. Det ble lansert i fjor og omtales som både økonomibesparende og mer miljøvennlige.

– Jeg kan gi et eksempel: Den ordinære termostaten på stekebord som gjerne gjorde at varmen varierte mellom 185-215 grader, hvis man hadde stilt inn på 200 grader, er pensjonert i EcoSelect. Med digital termostat har man 1 grads nøyaktighet og det resulterer i noen tusen kroner spart i året, avslutter Elwing.

SMAKFULLT: Under SMAK-messen viser Fribergs frem flere av sine velkjente produkter, deriblant denne PanoCopter-blanderen.

– Og flere nye finurlige løsninger er på vei, forsikrer administrerende direktør Håkan Eriksson.

Med andre ord: Se til Sverige hvis målet er å spare penger.

 

Denne artikkelen er skrevet av Native Media på oppdrag fra Fribergs.

Powered by Labrador CMS