POPULÆRT: Øyvind Tveit i Vinconsult demonstrerer vinpreserveringssystem «LeVerredeVin». På 5 sekunder er flasken preservert, og vinen holder seg frisk i 3 uker.

Sørger for frisk vin og null svinn

Le Verre de Vin er vin- og champagnepreserveringssystemet som gleder både eiere og gjester.

Publisert Sist oppdatert

Produktet er relativt nytt i Norge, men verdensledende i sitt slag med 50 000 brukere over hele verden. Kort og enkelt forklart: Systemet holder vinen frisk og svinnet borte!

Med Le Verre de Vin kan du sørge for at åpnet vin holder seg frisk i inntil tre uker. På denne måten garanteres kvaliteten på den åpne vinen, og man unngår svinn. Dermed kan både gjestene og restauranteierne juble.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Kan tilby mer

HOLDBART: Le Verre de Vin-systemet er stille og varer ifølge Tveit i minst ti år.

Ifølge importøren Vinconsult, er det flere fordeler med vinpreserveringssystemet. Stadig oftere stilles spørsmålet «hva har du på glass»? Svaret er ikke gitt lenger. Restaurantgjestenes forventninger til utvalg på glass blir stadig større. Over er den tiden da det holdt med husets rød eller hvit.

– Vårt system gir en risikofri mulighet til å øke utvalget av vin på glass, noe mang en bar- og restaurantgjest vil sette stor pris på, sier Øyvind Tveit, som distribuerer Le Verre de Vin i Norge.

Han er sikker på at de som nå satser på større glassutvalg vil se resultater på bunnlinjen – både gjennom økt salg og spart svinn.

– Marginene på vin er mye høyere enn på mat. Da er det om å gjøre å legge til rette for at kundene drikker nettopp vin, og ikke vann fordi de ikke får sitt valg på glass, slår han fast.

Lett i praksis

RASKT: Systemet er utviklet spesielt med tanke på rask og effektiv logistikk for å kunne håndtere salg av vin på glass.

Ordet vinpreserveringssystem er både langt og kronglete å uttale, men det er langt enklere å bruke.

– Vårt system preserverer en flaske på fem sekunder – vanlig stillvin med vacuum, og musserende vin med kullsyre. Vanlig vin holder seg like frisk i tre uker eller mer. For musserende bruker vi å si «inntil» tre uker, avhengig av hvor mange ganger flasken åpnes for skjenking, sier Tveit.

Og selv om det finnes flere tilbydere av slike systemer, vil Tveit løfte frem en viktig fordel med «sin» løsning i tillegg til at driftskostnadene knapt er målbare.

– I motsetning til andre dispenser-systemer på markedet, gir Le Verre de Vin full fleksibilitet i forhold til HVOR glasset skjenkes, ved bardisk eller restaurantbord. Systemet er utviklet spesielt med tanke på rask og effektiv logistikk for å kunne håndtere salg av vin på glass. Det er meget funksjonelt og enkelt i bruk, og ikke minst meget driftssikkert», fortsetter Tveit engasjert.

Og det er flere tunge aktører som har fått øynene opp for Le Verre de Vin. Blant firmaets kunder er foreløpig langt over 100 velkjente hoteller og restauranter i Norge.

– Revolusjonerende

Hos Hotel Union i Geiranger er de glade for å ha gjort oppdagelsen.

– Etter å ha brukt Le Verre de Vin en tid nå, kan vi konstatere at det holder hva det lover – nemlig å holde åpen vin frisk i tre uker. Det aller mest revolusjonerende for oss var kanskje likevel at systemet også gjør det mulig å holde musserende vin frisk i flere uker etter at flasken er åpnet. Tidligere representerte denne kategorien et betydelig svinn – noe som nå heldigvis er eliminert, forteller Sindre Mjelva, 4.generasjon eier, Hotel Union Geiranger.

Også i Geiranger kommer det gjestene til gode.

– Etter at vi tok i bruk Le Verre de Vin har vi utvidet utvalget av vin på glass, noe vi ser mange kunder setter stor pris på, fortsetter Mjelva.

NYTT: Det nye Le Verre de Vin Pod Bar-systemet er en komplett løsning som kombinerer Le Verre de Vin-teknologien med tempererte vinskap spesielt tilpasset åpnede flasker.

Innpass hos Michelin-restauranter

Siden introduksjonen for over 15 år siden, er det solgt om lag 50 000 systemer verden over, og Le Verre de Vin har fått anerkjennelse som det internasjonalt ledende proff-systemet for vinpreservering.

GOD PLASS: Pod Bar er et modulært oppbygget system som er meget fleksibelt og plasseringsvennlig. Systemet kan også bygges ut for å romme flere flasker. Hvert skap har plass til 8-10 flasker vin.

På referanselisten inngår en nær uendelig rekke 5-stjerners hoteller og Michelinstjerne-restauranter, så vel som verdenskjente vinprodusenter.

Tilbyr komplett løsning

Perfekt temperering av vinen er i dag ansett å være en selvfølge. Det nye Le Verre de Vin Pod Bar-systemet er en komplett løsning som kombinerer Le Verre de Vin-teknologien med tempererte vinskap spesielt tilpasset åpnede flasker.

– Systemet tilbyr på samme tid perfekt preservering av åpnede vinflasker OG perfekt temperert oppbevaring (4-18 grader). Dette er et fantastisk verktøy og fremtidens løsning for å tilby kundene et større utvalg kvalitetsvin per glass, sier Tveit.


Se mer om Le Verre de Vin på Vinconsult.no

Powered by Labrador CMS