GLADNYHET: Så glade blir man av å ha med seg gladnyheter til SMAK-messen.

Nyheten du vil elske

Har du ansatte som er lei av å pusse glass? Løsningen er her!

Publisert Sist oppdatert

Entusiasmen på messegulvet var påtagelig etter at Myhrvold Gruppen nå har overtatt distribusjonen av Winterhalter oppvaskmaskiner i Norge. Men det er de tyske maskinenes bruksområder som er den virkelige nyheten her. For når er det virkelig ikke «Puss puss, så får du en suss», som gjelder lenger.

 

NYHETEN: Winterhalters nye glassvaskere med omvendt osmose gjør glasspussing overflødig.

Winterhalter omtales gjerne som spesialisten innen profesjonelle oppvasksystemer og sortimentet består blant annet av glassvaskere med omvendt osmose som gjør glasspussing overflødig. Sånt blir det både smilende ansatte og god økonomi av.

Jobben alle hater

– Det er et veldig enkelt regnestykke dette. Hvis du har en restaurant på 80 sitteplasser så har du i hvert fall tre servitører som pusser glass i to timer hver.

VALGFRIHET: Glassvaskeren kommer både som hette- og benk-løsning.

Ordene over tilhører prosjektleder Jørn Dahl. Han er langt fra ferdig.

– Hvis du har jobbet på gulvet som servitør så er sannsynligvis dette det du hater mest. Det er en jobb som kommer tilbake hele tiden og som er null inntektsbringende. Så sjefen hater det sannsynligvis han også. Kan man benytte hver krone man investerer i en ansatt mer inntektsbringende, jo bedre er det, sier Dahl.

– Det er bruttofortjeneste, supplerer prosjektleder Jonas Attemalm.

Og det er ikke «bare» bedret økonomi som er argumentet.

– For en vinentusiast er det en forferdelig opplevelse å få et vinglass det lukter pusseklut av, sier Terje Andersen, managing director i Rational Norge AS.

FORNØYD SJEF: Terje Andersen er daglig leder i Rational Norge AS.

Og er det én ting han kan garantere, så er det at det ikke lukter sur pusseklut av Winterhalter-maskinene.

Thon som kunde

En av kundene som allerede har skjønt fordelene med maskinene fra Winterhalter, er Thon Hotels.

– Thon er jo kjent for å være ganske moderate. Når de velger å gå for Winterhalter-maskiner, utelukkende for glasspusse-besparelsen, er det et tydelig signal til andre, sier Dahl.

Han har selv drevet restaurant og har smertelig erfart både hvor kjedelig glasspussing kan være, men også at det kan bli dyrt.

– Brekkasjen på glass når man står og gnukker er et annet argument. Det sliter også på krystallen med tanke på glansen. Det er ikke uvanlig at det ryker fire-fem glass hver dag på grunn av dette. Det slipper du nå, gløder det fra Dahl.

Info

Myhrvold-Gruppen er totalleverandør av maskiner og utstyr til matproduksjon innen dagligvare, storkjøkken og matindustrien. Selskapet ble etablert i 1909 i Oslo og har i dag ca 120 ansatte i Norge, Sverige og Danmark med selskapene T. Myhrvold AS, Rational Norge AS, Frima Norge AS og Myhrvold Nordic AS.

Powered by Labrador CMS